Ekonomi

Zillow hisseleri zayıf beklentiler nedeniyle %10 düştü

SEATTLE – Zillow Group Inc. (NASDAQ: Z) 2024 yılının ilk çeyreği için analist tahminlerini aşan kazanç ve gelirle beklenenden daha güçlü bir performans bildirdi. Ancak, şirketin ikinci çeyreğe ilişkin beklentilerinin Wall Street beklentilerinin altında kalması nedeniyle hisseler %10 oranında keskin bir düşüş yaşadı.

Gayrimenkul devi, analistlerin 0,30 dolarlık konsensüsünden 0,05 dolar daha yüksek olan ilk çeyrek düzeltilmiş EPS’yi 0,35 dolar olarak açıkladı. Çeyrek geliri de 529 milyon dolarla güçlü bir artış gösterdi; bir önceki yıla göre %13’lük bir artış ve 507,12 milyon dolarlık konsensüs tahmininin önemli ölçüde üzerinde.

Bu büyümede konut gelirlerinin sektörün üzerinde bir artışla %9 artarak 393 milyon $’a ulaşması ve kira gelirlerinin %31 gibi önemli bir artışla 97 milyon $’a yükselmesi etkili oldu. İpotek gelirleri de bir önceki yıla göre %19’luk sağlıklı bir artış gösterdi.

Olumlu ilk çeyrek sonuçlarına rağmen, yatırımcılar Zillow’un 525 milyon ila 540 milyon dolar arasında olması beklenen ikinci çeyrek gelir tahminine olumsuz tepki verdi. Bu tahmin, 559 milyon dolarlık analist konsensüsünün altında ve şirketin gelir yörüngesinde potansiyel bir düşüşe işaret ediyor.

Zillow’un CEO’su Rich Barton, şirketin pazar kapsamını genişletme ve tüketiciler ve profesyoneller için uçtan uca taşınma işlemini entegre etme çabalarını vurguladı. Barton, şirketin konut emlak sektöründen daha iyi performans gösterebilmesini güçlü markasına ve ilgili kitlesine borçlu olduğunu belirtti.

Şirketin GAAP bazındaki net zararı 23 milyon dolar ya da toplam gelirin %4’ü olarak gerçekleşirken, bu rakam bir önceki yılın ilk çeyreğinde bildirilen 22 milyon dolar ya da toplam gelirin %5’ine kıyasla hafif bir artış gösterdi. Çeyrek için düzeltilmiş FAVÖK 125 milyon dolar ya da toplam gelirin %24’ü olarak gerçekleşti ve bu rakam şirketin kendi beklentilerinin 25 milyon dolar üzerindeydi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Zillow, 2023’ün dördüncü çeyreğinin sonunda 2,8 milyar dolar olan nakit ve yatırımlarını ilk çeyrekte 2,9 milyar dolara yükseltti. Bununla birlikte, şirketin mobil uygulamaları ve sitelerindeki aylık ortalama tekil kullanıcı sayısı, ziyaretlerde %3’lük mütevazı bir artışla 217 milyonda sabit kaldı.

İleriye dönük olarak, Zillow’un rehberliği ikinci çeyrek için temkinli bir görünüme işaret ediyor ve bu da önemli bir piyasa tepkisine yol açtı. Şirketin hisse senedi hareketi, yatırımcıların gelecekteki gelir beklentilerine ve rekabetçi bir emlak piyasasında Zillow’u bekleyen zorluklara ilişkin hissiyatını yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

dilovasi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu